Zastava Bosne i Hercegovine

OD 11. JANUARA 2021. GODINE PRIJAVE ZA VAKCINU PREKO EUPRAVE, PRVI PUNKT KRAJEM NEDELJE


11. januara 2021. godine kreće prijava za vakcinu preko eUprave, a do kraja nedelje u Beogradu će biti otvoren prvi punkt za masovnu vakcinaciju, na Beogradskom sajmu, izjavila je premijerka Ana Brnabić posle posete zdravstvenim radnicima Univerzitetske dečje klinike "Tiršova", koji su primili antikovid vakcinu, dodavši da je do sada vakcinisano 9.300 građana.

"Od ponedeljka počinje prijava na sistem preko portala eUprava, gde će svi građani moći da iskažu želju da se vakcinišu, a od četvrtka ta prijava će biti moguća i putem telefona", rekla je Ana Brnabić.

Ona je naglasila da će građani moći da odaberu opciju vakcinacije bilo kojom vakcinom ili da odaberu određenu vakcinu.

"Ne postoji bojazan da će postojati građani koji će želeti da se vakcinišu a da neće biti vakcina za njih", poručila je Brnabić i naglasila da će vakcina biti dovoljno za sve.

"U ovom trenutku mi imamo vakcina za četiri miliona ljudi, odnosno dogovore sa različitim proizvođačima za osam miliona vakcina", rekla je Ana Brnabić.

Najavila je da 11. januara stiže 18.525 Fajzerovih vakcina i potvrdila da je Kina odobrila izvoz Sinofarmove vakcine za Srbiju i dodala da očekujemo još dodatnih 500.000 doza Sputnjik vakcine.

Imamo sve preduslove za početak masovne vakcinacije, ocenila je premijerka.

"Do kraja januara bi trebalo da imamo dva miliona vakcina u Srbiji, u februaru 1,3 -1,5 miliona vakcina i verujem da ćemo do kraja maja, juna moći da završimo vakcinaciju, i da ćemo biti među prvim zemljama u Evropi koje su taj zadatak obavile", zaključila je premijerka.

Ona je najavila da će Krizni štab zasedati u ponedeljak u prepodnevnim časovima, i da će se raspravljati o merama za ulazak u zemlju, o školama i merama za privredu.

"Usvojićemo nove mere ili doneti odluku o produženju aktuelnih mera", rekla je Brnabić.

Izvor: Vebsajt N1, 10.01.2021.
Izvod iz vesti, Naslov: Redakcija