Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

PRAVILNIK O IPARD PODSTICAJIMA ZA INVESTICIJE U FIZIČKU IMOVINU POLJOPRIVREDNIH GAZDINSTAVA: Zahtevi za odobravanje prava na podsticaje za kupovinu novih traktora podnose se do 26. februara 2018. godine


Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede objavilo je konkurs za sredstva iz pretpristupnih fondova EU za razvoj sela (IPARD) namenjena kupovini traktora.

Poljoprivrednici mogu da podnose zahteve za odobravanje prava na podsticaje za kupovinu novih traktora do 26. februara 2018. godine. Prihvatljive investicije i troškovi odnose se na kupovinu novih traktora i troškove za pripremu projekata i tehničke dokumentacije.

Visina podsticaja koji se obezbeđuju iz fondova EU iznose od 60 odsto do 80 odsto vrednosti ulaganja, u zavisnosti od toga da li je podnosilac mladi poljoprivrednik, da li se poljoprivredno gazdinstvo nalazi u planinskom području i da li se novac koristi i za zaštitu životne sredine.

Sredstva se mogu koristiti za proizvodnju i preradu mleka, mesa, voća i povrća, kao i određenih vrsta žitarica i industrijskog bilja.

Izvor: Vebsajt Kurir, 10.01.2018.
Naslov: Redakcija