Zastava Bosne i Hercegovine

ODRŽAN VEBINAR KOMPANIJE PARAGRAF NA TEMU "NOVINE U PORESKIM I RAČUNOVODSTVENIM PROPISIMA I PORESKO-RAČUNOVODSTVENE AKTUELNOSTI VEZANE ZA KRAJ POSLOVNE GODINE"


Kompanija Paragraf organizovala je 9. decembra 2020. godine vebinar "Novine u poreskim i računovodstvenim propisima i poresko-računovodstvene aktuelnosti vezane za kraj poslovne godine".

Budući da se za većinu privrednih subjekata bliži kraj poslovne godine, bilo je važno podsetiti se pripremnih radnji koje subjekti treba da preduzmu u vezi sa sastavljanjem finansijskih izveštaja za 2020. godinu, kao i poreskih pravila koja svoju aktuelnost dobijaju krajem svake poslovne godine (PDV tretman manjka i rashoda dobara, poreski tretman reklame i reprezentacije...).

Takođe, nedavno su usvojeni i Zakon o izmenama i dopunama Zakona o poreskom postupku i poreskoj administraciji, kao i Zakon o izmenama i dopunama Zakona o porezima na imovinu, te su na vebinaru analizirane i najvažnije izmene ovih poreskih zakona, kao i ostale poreske aktuelnosti.

Vebinar je bio namenjen računovođama, poreskim savetnicima, finansijskim direktorima, kao i svim licima koja u svom poslovanju primenjuju računovodstvene i poreske propise.

Predavači, Aleksandar Milanović - glavni i odgovorni urednik stručnog časopisa "Poresko-računovodstveni instruktor", Olica Pješčić - pomoćnik glavnog i odgovornog urednika stručnog časopisa "Poresko-računovodstveni instruktor", i Doc. dr Marina Protić - odgovorni urednik za računovodstvo i reviziju stručnog časopisa "Poresko-računovodstveni instruktor", na vebinaru su obradili sledeće teme:

  • Informacije o primeni novih MSFI i drugih računovodstvenih propisa
  • Predzaključne radnje i knjiženja
  • Popis
  • Utvrđivanje manjka i rashoda dobara
  • Poreski tretman reklame i reprezentacije
  • Izmene i dopune poreskih propisa
  • Ostale poreske aktuelnosti.
Izvor: Redakcija, 9.12.2020.