Zastava Bosne i Hercegovine

U SUSRET NOVIM OBAVEZAMA ELEKTRONSKOG ARHIVIRANJA OD 1. JANUARA 2024. GODINE: Paragraf organizuje vebinar 6. decembra 2023. godine


Kompanija Paragraf organizovaće, 6. decembra 2023. godine, vebinar na temu “U susret novim obavezama elektronskog arhiviranja od 1. januara 2024. godine”.

Početak primene Uredbe o jedinstvenim tehničko-tehnološkim zahtevima i procedurama za čuvanje i zaštitu arhivske građe i dokumentarnog materijala u elektronskom obliku ("Sl. glasnik RS", br. 107/2021 i 94/2022) donosi nove obaveze za stvaraoce i imaoce arhivske građe i dokumentarnog materijala kako u javnom tako i u privatnom sektoru. Na savetovanju će biti reči o novom sistemu e-Arhiv, kao i o pouzdanom elektronskom čuvanju i formatima dokumenata koji su pogodni za dugotrajno čuvanje. Saznaćete koje dokumente je potrebno čuvati u elektronskom obliku i koji su uslovi koje je potrebno da ispunite za zakonito čuvanje elektronskih dokumenata.

Učesnici će imati prilike da čuju koje su obaveze privatnog i javnog sektora propisane Uredbom o jedinstvenim tehničko-tehnološkim zahtevima i procedurama za čuvanje i zaštitu arhivske građe i dokumentarnog materijala u elektronskom obliku, te da se blagovremeno pripreme da na zakonit način vrše čuvanje elektronskih dokumenata.

Svi učesnici moći će da preuzmu prezentacije predavača, kao i da postavljaju pitanja tokom vebinara.

Vebinar je namenjen sekretarima, administratorima i administrativnim radnicima, pravnicima, računovođama, predstavnicima sektora ljudskih resursa, advokatima, zaposlenima u arhivama državnih organa, organa teritorijalne autonomije i jedinica lokalne samouprave kao i ustanova, javnih preduzeća i imalaca javnih ovlašćenja.

Teme vebinara:

Predavači:

  • Dr Tatjana Kikić - arhivski savetnik, rukovodilac Arhiva u Agenciji za privredne registre
  • Milan Vojvodić - master pravnik, šef Odseka za regulativu u oblasti informacionog društva u Ministarstvu informisanja i telekomunikacija

Detaljne informacije o vebinaru (način prijave, informacije u vezi sa kotizacijom i ostale korisne informacije) možete saznati na stranici “U susret novim obavezama elektronskog arhiviranja od 1. januara 2024. godine“.


Izvor: Redakcija Paragraf Lex, 09.11.2023.