Zastava Bosne i Hercegovine

RAZGOVORI O NOVOM ARANŽMANU SA MEĐUNARODNIM MONETARNIM FONDOM OD 20. OKTOBRA 2022. GODINE


Sklapanje novog aranžmana sa MMF-om biće jedna od tema razgovora prilikom posete misije Srbiji, koja počinje 20. oktobra, rekao je ministar finansija Siniša Mali u razgovoru sa regionalnom direktorkom Svetske banke za Zapadni Balkan Šaoćing Ju, saopšteno je iz Ministarstva.

On je tom prilikom rekao da Srbija ima najjeftiniju cenu struje u Evropi od 43 EUR po megavat satu, a koja na tržištu ide do 500 EUR po megavat satu.

Govoreći o izazovima sa kojima se suočavamo, kad je u pitanju energetska kriza, Mali je napomenuo i da su ograničene cene goriva na pumpama, te da je to samo deo paketa mera koje se sprovode kako se teret krize ne bi preneo na privredu i građane.

Ministar je podsetio i da su uvedeni novi sistemi e-fiskalizacije i e-faktura i dodao da Srbija razgovara sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF) o novom setu fiskalnih pravila.

Direktorka Svetske banke za Zapadni Balkan podsetila je na novi Okvir za saradnju sa Srbijom za period 2022-2026. godine i planove za budžetsku podršku za ovu i narednu godinu.

Okvirom za saradnju predviđa se osnaživanje makro-fiskalnog okvira za zeleniji rast i zelene investicije, kao i poboljšanje poslovnog okruženja i regionalne integracije, navodi se u saopštenju iz Ministarstva.

Kompanija Paragraf Lex ne preuzima odgovornost za tačnost i istinitost informacija prenetih iz spoljnih sadržaja odnosno drugih izvora, kao i za štetu koja eventualno iz toga, proistekne. Sve informacije objavljene u sekciji "Vesti" su namenjene u svrhu opšteg informisanja.

Izvor: Vebsajt eKapija, 05.10.2022.
Naslov: Redakcija