Zastava Bosne i Hercegovine

SRBIJA I KAZAHSTAN POTPISALI VIŠE BILATERALNIH SPORAZUMA


Predstavnici vlada Srbije i Kazahstana potpisali su u Astani, u prisustvu predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i premijera Kazahstana Bakidžana Sagintajeva, više međudržavnih sporazuma.

Sporazum o saradnji u oblasti borbe protiv kriminala potpisali su ministar odbrane u Vladi Srbije, Aleksandar Vulin i ministar spoljnih poslova u Vladi Kazahstana Kairat Abdrakhmanov.

Memorandum o razumevanju između Ministarstva omladine i sporta Srbije i Ministarstva razvoja Kazahstana u oblasti politike mladih potpisali su potpredsednik Vlade Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija, Rasim Ljajić, i ministar društvenog razvoja Kazahstana Darhan Kaletajev.

Memorandum o saradnji i razmeni iskustava u oblasti građevinarstva potpisali su potpredsednik Vlade Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i ministar za investicije i razvoj Kazahstana, Ženis Kasimbek.

Mihajlović i Kasimbek su potpisali i Memorandum o razumevanju između nadležnih organa Srbije i Kazahstana u oblasti vazdušnog saobraćaja.

Izvor: Press služba Vlade Republike Srbije, 09.10.2018.
Naslov: Redakcija