Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

POČINJE SA RADOM SISTEM ZA DIGITALNO PROSLEĐIVANJE ZAPISNIKA O UVIĐAJU SAOBRAĆAJNIH NEZGODA I PRATEĆE DOKUMENTACIJE UDRUŽENJU OSIGURAVAČA SRBIJE: Procedura digitalne razmene dokumenata se odnosi isključivo na saobraćajne nezgode u kojima je nastala samo materijalna šteta, a za koje je vršen uviđaj od strane policije


Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova, dr Nebojša Stefanović, najavio je da od 10. septembra 2018. godine počinje sa radom sistem za digitalno prosleđivanje zapisnika o uviđaju saobraćajnih nezgoda i prateće dokumentacije Udruženju osiguravača Srbije, koji će omogućiti građanima da brže i efikasnije ostvare svoja prava.

“Zapisnik o uviđaju, koji sačine, saobraćajni policajci ubuduće će slati direktno na server Udruženja osiguravača Srbije, tako da građani više neće morati da dolaze u policiju da lično uzimaju zapisnik, niti će više plaćati taksu za izdavanje njegove papirne verzije. Zahvaljujući ovom sistemu osiguravajuće kuće će građanima moći da u najkraćem mogućem roku isplate odštetu”, rekao je Stefanović, koji je prisustvovao prezentaciji rada ovog sistema u Saobraćajnoj policijskoj ispostavi “Zapad” u Novom Sadu.

Ministar je istakao da se ova procedura digitalne razmene dokumenata odnosi isključivo na saobraćajne nezgode u kojima je nastala samo materijalna šteta, a za koje je vršen uviđaj od strane policije.

“Uvođenjem ovog sistema, Ministarstvo unutrašnjih poslova je nastavilo da digitalizuje svoje usluge za vozače, kao što smo to već uradili i sa produžavanjem vozačkih i saobraćajnih dozvola i polaganjem vozačkih ispita”, rekao je Stefanović, koji se zahvalio Udruženju osiguravača Srbije koje je zajedno sa MUP -om razvilo ovu aplikaciju.

Izvor: Ministarstvo unutrašnjih poslova, 07.09.2018.