Zastava Bosne i Hercegovine

U UŽICU ODRŽANO PRVO U NIZU JEDNODNEVNIH SAVETOVANJA KOMPANIJE PARAGRAF NA TEMU "POČETAK PRIMENE NOVOG ZAKONA O IZMENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O PRIVREDNIM DRUŠTVIMA": Teme savetovanja su razlozi za donošenje izmena, rokovi i obaveze privrednih subjekata, očekivani efekti primene novog Zakona i očekivane nedoumice u praksi


Novi Zakon se odnosi na privredna društva, preduzetnike, javna preduzeća i druge oblike organizovanja.

Primena novog Zakona o izmenama i dopunama Zakona o privrednim društvima ("Sl. glasnik RS", br. 44/2018), od 1. oktobra 2018. godine, uticaće na svakodnevno poslovanje privrednih subjekata kroz ukidanje obavezne upotrebe pečata, prelazak na elektronsko poslovanje kroz eliminisanje upotrebe papira, usklađivanje sa zakonima iz oblasti zaštite podataka o ličnosti i tržišta kapitala, promene odredaba zakona koje se odnose na poslovanje akcionarskih društava, društva sa ograničenom odgovornošću i još mnogo toga.

Teme jednodnevnog savetovanja "Početak primene novog Zakona o izmenama i dopunama Zakona o privrednim društvima" su:

- razlozi za donošenje izmena,

- rokovi i obaveze privrednih subjekata,

- očekivani efekti primene novog zakona i

- očekivane nedoumice u praksi.

Povodom početka primene novog Zakona o izmenama i dopunama Zakona o privrednim društvima (dalje: novi zakon), kompanija Paragraf Lex organizovala je savetovanje u Užicu 7. septembra, a naredna savetovanja biće održana u sledećim gradova Srbije:

- Novi Sad - 10. septembar (ponedeljak) Master centar,
ul. Hajduk Veljkova 11

- Niš - 12. septembar (sreda) New City hotel,
ul. Vožda Karađorđa 12

- Kragujevac - 14. septembar (petak) hotel Kragujevac,
ul. Kralja Petra I 18

- Beograd - 17. septembar (ponedeljak) Sava Centar,
ul. Milentija Popovića 9

Predavači:

Predavači su eminentni stručnjaci, članovi radne grupe za izradu Zakona o izmenama i dopunama Zakona o privrednim društvima.

Detaljne informacije o stručnom Savetovanju (teme, prijavu, informacije u vezi sa kotizacijom i ostale korisne informacije) preuzmite na stranici Savetovanja "Početak primene novog Zakona o izmenama i dopunama Zakona o privrednim društvima".

Izvor: Redakcija, 23.07.2018.