Zastava Bosne i Hercegovine

PRIJAVA STRANIH GOSTIJU ZA VAKCINACIJU PREKO E-TURISTA: Pružaoci usluge smeštaja prijavu za vakcinaciju za strane goste moći će da podnose bez posebne registracije koristeći svoje postojeće naloge na e-Turistu


Pružaoci usluga smeštaja u turizmu moći će svoje goste – strane državljane da prijavljuju za vakcinaciju elektronskim putem preko e-Turista, saopštilo je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija.

Elektronska prijava preko ovog centralnog informacionog sistema je nova usluga koja je uspostavljena kroz saradnju Ministarstva i Kancelarije za IT i e-upravu.

Navodi se da će pružaoci usluge smeštaja prijavu za vakcinaciju za strane goste moći da podnose bez posebne registracije koristeći svoje postojeće naloge na e-Turistu.

Vakcinacija stranih državljana se obavlja svakog petka, subote i nedelje, na lokaciji Beogradski Sajam – Hala 3 u periodu od 8:00 do 15:30 časova.

Kako se navodi, imunizacija se sprovodi vakcinama prema propisanoj dokumentaciji, uz pisanu saglasnost primaoca, prema dostupnim vrstama i količinama vakcina, bez naknade za vakcinu i uslugu vakcinacije.

Izvor: Vebsajt Politika, 04.08.2021.
Naslov: Redakcija