Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

SINDIKAT PRAVOSUĐA OSTAJE PRE ZAHTEVIMA KOJE SU IZNELI PRETHODNOM MINISTRU: NOVA MINISTARKA PRAVDE JE UPOZNATA SA SVIM PROBLEMIMA U PRAVOSUđU


Iz sindikata poručuju da će isti zahtevi biti prosleđeni novoj ministarki pravde Neli Kuburović, a ukoliko stav ministarstva ostane nepromenjen, pravosudni službenici će stupiti u ranije najavljen štrajk.

“Nela Kuburović nije novo lice u pravosuđu. Kao pomoćnica prethodnog ministra ona je upoznata sa svim problemima sa kojima se suočavamo. Ipak, novoj ministarki ćemo čestitati na novoj poziciji i poslaćemo joj dopis u kojem ćemo izneti svoje stavove i zatražiti sastanak. Ukoliko stav ministarstva ostane nepromenjen, stupićemo u štrajk”, kaže Slađanka Milošević, predsednica Sindikata pravosuđa Srbije.

Povećanje zarada za pravosudne službenike u zahtevima sindikata je apostrofirano kao prioritet. Prema njihovom stavu, plate bi morale da prate povećan obim rada koji je nametnut pravosudnoj administraciji. Dodatno, od ministarstva se zahteva da poštuje sporazum koji su još 2013. godine potpisali sa predstavnicima sindikata. Potpisani sporazum uređuje način na koji se obračunava zarada zaposlenima u pravosuđu. Konačan zahtev sindikalaca je da se ispoštuje obećanje dato u decembru prošle godine i isplati zaposlenima jednokratna novčanu pomoć u visini od 20.000 dinara.

Izvor: Danas, V.J, 09.08.2016.
Naslov: Redakcija