Zastava Bosne i Hercegovine

ZAKON O IZVRŠENJU I OBEZBEĐENJU: Izvršitelji 12. jula 2017. godine ulaze u KBC "Dragiša Mišović" kako bi popisali stvari i obeležili ih markicama, što je prvi korak pred plenidbu imovine. Nakon popisivanja, sva pokretna imovina će ostati bolnici na korišćenje. Ukoliko se nakon toga dug ne namiri zakazaće se javna prodaja


Izvršitelji će u sredu, 12. jula 2017. godine ući u Kliničko bolnički centar "Dragiša Mišović" kako bi popisali stvari i obeležili ih markicama, što je prvi korak pred plenidbu imovine, potvrđeno je u Komori javnih izvršitelja.

U sredu će izvršitelji samo popisati imovinu bolnice u vrednosti od 1,1 miliona evra, koliko je procenjeno po izvršenoj presudi u korist S.T., da bolnica treba da joj isplati.

- Nakon popisivanja, sva pokretna imovina će ostati bolnici na korišćenje. Ukoliko se nakon toga dug ne namiri onda će se zakazati javna prodaja - objašnjavaju u Komori javnih izvršitelja.

Informacija da izvršitelji dolaze u bolnicu, nije poznata direktoru KBC "Dragiša Mišović, dr Radisavu Šćepanoviću.

- Niko nas zvanično nije obavestio, a verovatno je da će doći, jer izvršitelji moraju da postupe po presudi Višeg suda. Više je besmisleno da komentarišem ovu apsurdnu presudu. Treba da se reši situacija, kako bi bolnica mogla normalno da funkcioniše - kaže dr Šćepanović.

Trenutno se vodi potpuno odvojen sudski spor, odnosno proces postupanja po žalbi bolnice Dragiša Mišović, gde bi se rešavanjem te žalbe stvorili uslovi za obustavljanje izvršenja plenidbe imovine.

Čitav problem nastao je zbog spornog placa od 12 ari, koji, kako je ranije objašnjavao dr Šćepanović, bolnica nikada nije koristila.

Doneta je pravosnažna presuda da bolnica mora naslednicima da isplati oko milion evra i zbog toga je račun KBC Dragiša Mišović u blokadi već duži period.

Naime, plac od 12 ari u Kronštatskoj ulici broj 5 pripadao je S.T. do 1960. godine, kada ga je država nacionalizovala. Tri godine kasnije KBC "Mišović" je kupio to zemljište od Opštine Savski venac i isplatio ga u tri rate. Odavno, međutim, bolnica ne gazduje tim placem. Ona ga je prodala Domu časnih sestara, a one 1992. godine preduzeću "Koling", koje je 2012. godine zbog duga od 24 miliona evra otišlo u stečaj.

Bolnica je dosad S.T. isplatila tri miliona dinara.

Izvor: Vebsajt Blic, Sonja Todorović, 06.07.2017.
Naslov: Redakcija