Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

U PRIPREMI NACRT ZAKONA O IZMENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O POLJOPRIVREDNOM ZEMLJIŠTU: Izmenama Zakona biće ograničena prodaja zemljišta strancima, koja prema obavezama iz SSP-a na snagu stupa 1. septembra 2017. godine


Neće biti prodaje zemlje strancima, kaže ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović, navodeći da će se to rešiti izmenama Zakona o poljoprivrednom zemljištu ("Sl. glasnik RS", br. 62/2006, 65/2008 - dr. zakon, 41/2009 i 112/2015 - dalje: Zakon).

Stav Vlade Republike Srbije je potpuno jasan, Srbija će do 1. septembra 2017. godine rešiti problem liberalizacije, rekao je Nedimović i dodao da će javnosti ubrzo biti predstavljena završna verzija izmena tog Zakona.

"Nećemo izmišljati toplu vodu, ograničićemo liberalizaciju tako da onemogućimo strancima da u određenom vremenskom periodu mogu lako da dođu do zemlje, za fizička lica ćemo to vezati za prebivalište, a za strana pravna lica za registar", rekao je on.

Na pitanje da li će za fizička lica taj rok biti pet godina, odnosno sedam godina za pravna lica, Nedimović kaže da su to neka od rešenja kojima se "gravitira", ali da će to uskoro biti potpuno jasno.

On očekuje da ta priča do oktobra bude zaokružena.

Izvor: Vebsajt RTV, 08.07.2017.
Izvod iz vesti, Naslov: Redakcija