Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

SKUPŠTINA APV: Donete pokrajinske skupštinske odluke


Skupština Autonomne pokrajine Vojvodine održala je svoju 21. sednicu u aktuelnom sazivu. Pokrajinske poslanice i poslanici izjašnjavali su se o sedam tačaka usvojenog dnevnog reda sednice.

Skupština AP Vojvodine je donela Pokrajinsku skupštinsku odluku o donošenju Prostornog plana područja posebne namene zaštićenih prirodnih dobara "Okanj bara" i "Rusanda". Donošenje prostornog plana za Okanj baru, koja je republičkom uredbom proglašena specijalnim rezervatom prirode i Rusandu, koja je pokrajinskom uredbom proglašena za park prirode, proističe iz strateških prioriteta u oblasti zaštite, uređenja i unapređenja ovih prirodnih dobara u kojima se nalaze staništa zaštićenih i posebno zaštićenih biljnih i životinjskih vrsta, rečeno je u obrazloženju. Na sednici je doneta Pokrajinska skupštinska odluka o izmenama Pokrajinske skupštinske odluke o osnivanju Pokrajinskog zavoda za zaštitu prirode.

Skupština je razmotrila Predlog sporazuma između Vlade Arhangeljske oblasti (Ruska federacija) i Autonomne pokrajine Vojvodine (Republika Srbija) o trgovinsko – ekonomskoj, naučno – tehnološkoj, socijalnoj i humanitarnoj saradnji i donela sledeće zaključake:

• Zaključuje se Sporazum između Vlade Arhangeljske oblasti (Ruska federacija) i Autonomne pokrajine Vojvodine (Republika Srbija) o trgovinsko – ekonomskoj, naučno – tehnološkoj, socijalnoj i humanitarnoj saradnji;

• Ovlašćuje se Igor Mirović, predsednik Pokrajinske vlade, da u ime Autonomne pokrajine Vojvodine, potpiše Sporazum između Vlade Arhangeljske oblasti (Ruska federacija) i Autonomne pokrajine Vojvodine (Republika Srbija) o trgovinsko – ekonomskoj, naučno – tehnološkoj, socijalnoj i humanitarnoj saradnji.

U nastavku sednice, Skupština AP Vojvodine je razmotrila Izveštaj o upravljanju i raspolaganju javnom svojinom Autonomne pokrajine Vojvodine za 2017. godinu i donela sledeći zaključak: Usvaja se Izveštaj o upravljanju i raspolaganju javnom svojinom Autonomne pokrajine Vojvodine za 2017. godinu.

Skupština je razmotrila i usvojila Izveštaj o poslovanju Pokrajinskog zavoda za ravnopravnost polova za 2017. godinu. Usvojen je i Izveštaj o radu i finansijskom poslovanju i data je saglasnost na Završni račun, Fonda za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i raseljenim licima za 2017. godinu.

Skupština AP Vojvodine nije prihvatila Predlog zaključaka koji je podnela Poslanička grupa "Dr Vojislav Šešelj – Srpska radikalna stranka".

Izvor: Vebsajt Skupštine AP Vojvodine, 08.05.2018.
Naslov: Redakcija