Zastava Bosne i Hercegovine

POGLAVLJE 27: Oblast životne sredine je multisektorska, a najveći problem predstavlja obezbeđenje finansijskih sredstava


Savet za zaštitu životne sredine Novog Sada zadužio je Gradsku upravu da joj dostavi izveštaj o svemu što je preduzeto na području zaštite životne sredine, a pogotovo u vezi sa onim što se predviđa u Poglavlju 27 u pregovorima sa EU.

Savet traži od Grada spisak aktivnosti koje su planirane za naredni period kada je reč o ispunjavanju principa koje propisuje pomenuto Poglavlje.

Članica Saveta i redovna profesorka Fakulteta za ekonomiju i inženjerski menadžment u Novom Sadu dr Tamara Galonja Coghill navela je da se radi o jednom od najkompleksnijih zadataka u pridruživanju Srbije Evropskoj uniji, pa je neophodno da svi budu uključeni, od lokala, preko pokrajine do Republike.

"Veoma je važno da se svi upoznaju sa značajem očuvanja prirodnih vrednosti, koje je čovek u velikoj meri već narušio, a naročito je važno da se promeni svest ljudi prema ekologiji i da to postane način života. Politika životne sredine je multisektorska, a najveći problem predstavlja obezbeđenje finansijskih sredstava", rekla je Galonja Coghill.

Izvor: Vebsajt 021, 08.05.2017.
Naslov: Redakcija