Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

MOGUĆE POMERANJE TERMINA ZA KORIŠĆENJE TURISTIČKIH VAUČERA: Svoje vaučere građani mogu da koriste samo u objektima u kojima su već rezervisali smeštaj, što znači da ne mogu menjati ugostitelja, niti destinaciju za koju su se prvobitno odlučili


Građani Srbije kojima su za ovu godinu odobreni turistički vaučeri svoje rezervacije mogu da ih iskoriste do 20. novembra, što znači da u dogovoru sa izdavaocem smeštaja termine mogu da pomere za period nakon okončanja krize izazvane virusom COVID-19, saopštilo je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija.

Svoje vaučere građani mogu da koriste samo u objektima u kojima su već rezervisali smeštaj, što znači da ne mogu menjati ugostitelja, niti destinaciju za koju su se prvobitno odlučili, rečeno je u Ministarstvu.

Kako se podseća, Ministarstvo je u ovoj godini odobrilo ukupno 160.000 vaučera, u iznosu od 5.000 dinara, koji su podeljeni.

Najpre je odobreno 100.000 vaučera, da bi u februaru bilo odobreno još 60.000, sa ciljem da se nadomesti očekivani manji broj turista iz Kine, u kojoj je tada u jeku bila epidemija korona virusa.

Na listi najtraženijih destinacija za odmor uz pomoć vaučera su Sokobanja, Vrnjačka Banja, Sijarinska i Ribarska Banja, Zlatibor, Divčibare, Kopaonik, Palić, Srebrno jezero, Zlatar i Tara.

Izvor: Vebsajt Nova, 06.04.2020.
Naslov: Redakcija