Zastava Bosne i Hercegovine

ZAKON O OPŠTEM UPRAVNOM POSTUPKU: Od 1. juna 2017. godine počinje puna primena Zakona. Biće umreženo šest institucija - Ministarstvo državne uprave, MUP, Centralni registar obaveznog socijalnog osiguranja, PIO, Poreska uprava i Nacionalna služba za zapošljavanje, te će se do dokumenta dolaziti na "klik" i na jednom mestu


Od 1. juna 2017. godine počeće da se primenjuje Zakon o opštem upravnom postupku ("Sl. glasnik RS", br. 18/2016) koji će omogućiti građanima da dokumenta dobijaju na "jedan klik", izjavila je ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić.

Od juna meseca biće umreženo šest institucija - Ministarstvo državne uprave, MUP, Centralni registar obaveznog socijalnog osiguranja, PIO, Poreska uprava i Nacionalna služba za zapošljavanje.

Ministarka je dodala da će tako građani moći da dobiju sve potrebne papire na jednom mestu, te da će za desetak dana početi obuka službenika za primeni tog softvera.

Brnabić je podsetila da je do kraja 2016. godine bio rok za lokalne samouprave da prebace svoje matične knjige u elektronski oblik i pozvala one koje još nisu završile taj posao da požure, jer će onda njihovi građani biti diskriminisani.

Ona je navela da su lokalne samouprave prebacile svoje matične knjige posle 1946. godine u elektronski oblik 98 odsto, a zajedno sa matičnim knjigama pre 1946. godine 92,2 odsto.

Brnabić je naglasila da to nije loše, ali da nije ni naročito dobro pošto je već prošao rok.

"Velika reforma je pred nama, jedna od najvažnijih u mandatu ove vlade", naglasila je Brnabić.

Izvor: Vebsajt RTV, 07.04.2017.
Izvod iz vesti, Naslov: Redakcija