Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

DO KRAJA 2017. GODINE UKIDA SE OVERA ZDRAVSTVENIH KNJIŽICA: Test faza počeće u junu, a zatim će u periodu od nekoliko meseci overa biti postepeno ukinuta


Test faza ukidanja overe zdravstvenih knjižica počeće u junu, a zatim će u periodu od nekoliko meseci overa biti postepeno ukinuta, najavila je ministarka državne uprave i lokalne samouprave, Ana Brnabić.

Na pitanje kada će građanima elektronske knjižice početi da stižu na kuće adrese, ona je rekla da je to pitanje za Republički fond za zdravstveno osiguranje. Odgovarajući na pitanje da li je sistem zakazao po pitanju overe zdravstvenih knjižica, Brnabić je rekla da jeste, pošto se pojavio još jedan dokument.

- Takve greške više ne smeju da se dese - navela je ministarka.

Ona je objasnila da je sa elektronskim zdravstvenim knjižicama iskrsao još jedan papir, a Ministarstvo državne uprave, nažalost, nije moglo da reaguje na to.

- Ali, smo puno naučili iz toga i to ćemo u svakom slučaju u budućnosti rešavati tako što ćemo tražiti da odgovornost od početka do kraja za svaku elektronsku uslugu, tako da se niko više ne seti više nijednog papira - naglasila je Brnabić.

Ministarka je ukazala da se predviđa da će sa punom primenom Zakona o opštem upravnom postupku ("Sl. glasnik RS", br. 18/2016) od 1. juna 2017. godine na godišnjem nivou biti smanjeno oko 6,7 miliona papira, na primer izvodi iz matične knjige rođenih ili uverenja o državljanstvu i slično.

Izvor: Vebsajt Srbija Danas, 07.04.2017.
Izvod iz vesti, Naslov: Redakcija