Zastava Bosne i Hercegovine

UVODI SE PUTARINA ZA TEŠKE KAMIONE NA PUTEVIMA NIŽEG REDA


Biće uvedena naplata putarine za kamione nosivosti veće od 12 tona, koji koriste puteve prvog i drugog B reda, kako bi se sprečilo uništavanje drumske infrastrukture, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Goran Vesić-

- Postoji problem sa održavanjem puteva prvog i drugog B reda u Srbiji koje najviše uništavaju kamioni koji ih koriste kako bi izbegli naplatu putarine na autoputu. Mi ćemo uvesti obavezu naplate putarine za kamione teže od 12 tona na tim putevima - rekao je na Kopaonik biznis forumu Vesić koji je ranije izjavio da će propis početi da se primenjuje ove godine.

Dodao je da će se naplaćivati i svaki kilogram viška koji kamion nosi mimo propisa, kao i da će se objavljivati rute za kretanje tranzitnog saobraćaja, kako bi se sprečilo uništavanje lokalnih puteva.

On je istakao da će se na taj način obezbediti dodatna sredstva za održavanje tih puteva.

- Procena je da će se naplatom ove putarine obezbeđivati od 60 do 70 mil EUR godišnje - rekao je Vesić.

Kompanija Paragraf Lex ne preuzima odgovornost za tačnost i istinitost informacija prenetih iz spoljnih sadržaja odnosno drugih izvora, kao i za štetu koja eventualno iz toga, proistekne. Sve informacije objavljene u sekciji "Vesti" su namenjene u svrhu opšteg informisanja.

Izvor: Izvor: Vebsajt eKapija, 07.03.2023.
Naslov: Redakcija