Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

OD APRILA 2020. GODINE ELEKTRONSKA PRIJAVA U POSTUPANJU INSPEKTORA I NELOJALNE KONKURENCIJE


Privrednici će republičkim inspekcijama moći elektronski da prijave konkurente iz sive zone ili nepravilan rad inspektora.

Privrednici Srbije će u aprilu, kroz jedinstveni kontakt centar, republičkim inspekcijama moći da elektronskim putem prijave nelojalnu konkurenciju.

Na isti način moći će da prijave i nepravilnosti i nedoslednosti u postupanju inspektora, najavilo je Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave.

"Na portalima inspekcija će se nalaziti format za prijavljivanje, gde će moći da prate i tok postupanja sa svojim predmetom", Ukazao je rukovodilac nadležne Jedinice u tom ministarstvu državne Dragan Pušara.

On je naveo da će to dodatno unaprediti rad inspekcija i pomoći u borbi protiv korupcije.

"U okviru jedinstvenog informacionog sistema za inspekcijski nadzor E-inspektor trenutno se nalazi 36 republičkih inspekcija, a do kraja godine trebalo bi da se pridruži i pet inspekcija Ministarstva poljoprivrede koje su imale prethodno razvijene sisteme", kazao je on.

Pušara je naveo i da u Srbiji trenutno rade 2.384 republička inspektora, "što je tri puta manje od referentnog broja, mereno prema broju stanovnika ili veličini privrede".

"U naredne tri godine treba da se zaposli 1.272 u sve 44 republičke inspekcije, konkursi se već sprovode u 11 ministarstava za zapošljavanje 450 inspektora, najviše u Ministarstvu poljoprivrede", rekao je Pušara.

Izvor: Vebsajt Nova, 7.03.2020.
Naslov: Redakcija