Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

REPUBLIČKA IZBORNA KOMISIJA: DONETA ODLUKA O POKRETANJU POSTUPKA JAVNIH NABAVKI ZA UV LAMPE, FLAšICE SPREJA I GLASAčKE KUTIJE ZA PREDSTOJEćE IZBORE 24. APRILA 2016. GODINE


Republička izborna komisija usvojila je Odluku o pokretanju postupka javnih nabavki za UV lampe, flašice spreja i glasačke kutije za predstojeće izbore 24. aprila 2016. godine, a procenjena vrednost je 53,5 miliona dinara, bez PDV- a.

Procenjena vrednost javnih nabavki za UV lampe je 5,5 miliona dinara, a za flašice spreja 45 miliona dinara. Procenjena vrednost javnih nabavki za isporuku glasačkih kutija je tri miliona dinara.

RIK je doneo iUputstvo za sprovođenje glasanja na izborima za narodne poslanike na teritoriji Kosova i Metohije, kao neotuđivom delu Srbije, u situaciji gde bez saradnje sa Misijom OEBS nije moguće garantovati bezbedno sprovođenje izbora na KiM.

RIK je usvojio i Odluku o naknadama i drugim troškovima, po kojoj predsednik, zamenik predsednika, članovi i zamenici članova RIK-a u stalnom sastavu, sekretar i zamenik sekretara RIK, za angažovanje imaju nadoknadu od 75.000 dinara mesečno, od dana raspisivanja izbora, odnosno 4. marta 2016. godine, do okončanja svih izbornih radnji.

Predsednik i sekretar RIK i njihovi zamenici imaju za 30 odsto višu naknadu.

Članovima i zamenicima članova u proširenom sastavu pripada naknada koja ne može biti veća od 75.000 dinara mesečno i ona će biti isplaćena po okončanju izbornih radnji.

Naknada troškova se, utvrđeno je, ostvaruje u skladu sa uredbama i isplaćuje na osnovu evidencije o prisutnosti.

Inače, zaposlenima u službi i drugim licima angažovanim za potrebe RIK-a pripada naknada čiju visinu utvrđuje sekretar RIK-a.

Takodje, RIK je usvojila je iPravila o radu biračkih odbora za koordinirano sprovođenje izbora za poslanike i izbora za odbornike skupština opština i jedinica lokalnih samouprava.

Izvor: Vebsajt Blic, 08.03.2016.
Naslov: Redakcija