Zastava Bosne i Hercegovine

ZAKON O OZAKONJENJU OBJEKATA: Od početka primene Zakona ozakonjeno 123.000 objekata


Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Zorana Mihajlović, nije zadovoljna kako teče proces ozakonjenja nelegalnih objekata u Srbiji, posebno u manjim sredinama i dodala da je do danas legalizovano 123.000 objekata.

Iznela je i podatak da je u Srbiji popisano 2,3 miliona nelegalnih objekata.

- Na današnji dan je 123.000 legalizovanih objekata, najveći broj je u Beogradu, a najbolja opština u Beogradu je Zemun. Nisam zadovoljna brojem, budući da to mora i može bolje i budući da je država obezbedila zaposlene radnike u lokalnim samoupravama - rekla je ministarka.

Svaka lokalna samouprava koja je zatražila koliko god im je bilo potrebno za proces ozakonjenja, Vlada Republike Srbije je obezbedila svu vrstu stručne pomoći i pravilnika, dodaje ona.

- Sad mi se čini da lokalne samouprave to moraju da stave u jedan od prioriteta. Izborićemo se sa nelegalno izgrađenim objektima. Dogovor je da u 2018. godini jedan od prioriteta Beograda bude završetak priče o ozakonjenju i tačka više na nelegalnu gradnju jer je to nedopustivo sada kada znate da ćete dozvolu dobiti za dva, tri dana - istakla je Zorana Mihajlović.

Izvor: Vebsajt Blic, 09.01.2018.
Naslov: Redakcija