Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

ZAKON O BEZBEDNOSTI I ZDRAVLJU NA RADU: Poslodavci, u pojedinim delatnostima, u obavezi da imaju određeno lice za poslove bezbednosti i zdravlja na radu koje ima najmanje stečeno visoko obrazovanje


Poslodavci u delatnostima građevinarstva, poljoprivrede, šumarstva i ribarstva, rudarstva, prerađivačke industrije, snabdevanja električnom energijom, gasom, parom i klimatizacije dužni su da od početka ovog decembra za poslove bezbednosti i zdravlja na radu imaju određeno lice koje ima najmanje stečeno visoko obrazovanje na osnovnim akademskim studijama u obimu od najmanje 180 bodova, osnovnim strukovnim studijama, odnosno na studijama u trajanju do tri godine iz naučne, stručne oblasti u okviru obrazovno-naučnog polja tehničko-tehnoloških nauka, prirodno-matematičkih ili medicinskih nauka.

To isto važi i za poslodavce u delatnostima snabdevanja vodom, upravljanja otpadnim vodama, kontrolisanja procesa uklanjanja otpada i sličnim aktivnostima, kao i u delatnostima zdravstvene i socijalne zaštite.

Za sve neophodne informacije na raspolaganju im je Uprava za bezbednost i zdravlje na radu na imejlu: upravazabzr@minrzs.gov.rs ili posredstvom telefonskog broja 011/3347-392.

Kompanija Paragraf Lex ne preuzima odgovornost za tačnost i istinitost informacija prenetih iz spoljnih sadržaja odnosno drugih izvora, kao i za štetu koja eventualno iz toga, proistekne. Sve informacije objavljene u sekciji "Vesti" su namenjene u svrhu opšteg informisanja.

Izvor: Vebsajt Politika, Marija Brakočević, 05.12.2022.
Naslov: Redakcija