Zastava Bosne i Hercegovine

ODRŽANA ČETRNAESTA SEDNICA KOMISIJE ZA SPROVOĐENJE NACIONALNE STRATEGIJE ZA REFORMU PRAVOSUĐA ZA PERIOD 2013-2018. GODINE: USVOJEN PREDLOG JAVNOBELEżNIčKE KOMORE ZA UčEšćE U RADU KOMISIJE


Pravna baza Paragraf Lex

Četrnaesta sednica Komisije za sprovođenje Nacionalne strategije za reformu pravosuđa održana je u zgradi Narodne skupštine Republike Srbije. Komisiju je vodio predsednik Komisije i predsednik VSS-a i VKS-a Dragomir Milojević, a sednici su prisustvovali i zamenik člana Komisije i državni sekretar Ministarstva pravde Biljana Pavlović, kao i sekretar Komisije i pomoćnik ministra pravde Čedomir Backović.

Osim zapisnika sa prethodne sednice, usvojen je i predlog Društva sudija Srbije, Udruženja javnih tužilaca i zamenika javnih tužilaca za proširenje broja članova Komisije, kao i predlog Javnobeležničke komore za učešće u radu Komisije. Naime, zaključeno je da će predstavnik Javnobeležničke komore jedno mesto u Komisiji deliti sa izvršiteljima, tako što će izvršitelj biti član Komisije, a beležnik zamenik člana Komisije.

Takođe razgovaralo se i o predlogu Radne grupe za izradu neophodnih izmena normativnog okvira za unapređenja položaja sudija prekršajnih sudova, a radi usaglašavanja položaja svih sudija. Došlo se do zaključka da se nisu ispunili svi preduslovi, kao i da radna grupa ne raspolaže svim potrebnim podacima da bi mogla da se izjasni o navedenoj temi. 

Izvor: Vebsajt Ministarstva pravde, 8.12.2014.