Zastava Bosne i Hercegovine

ODLUKA O IZMENI ODLUKE O RADNOM VREMENU UGOSTITELJSKIH OBJEKATA NA TERITORIJI GRADA BEOGRADA: Restorani brze hrane u stambenim zgradama mogu da rade isto kao kafići i restorani - radnim danima do ponoći, a vikendom do 1 sat posle ponoći


6. oktobra 2020. godine na snagu je stupila Odluka o izmeni Odluke o radnom vremenu ugostiteljskih objekata na teritoriji grada Beograda ("Sl. list grada Beograda", br. 106/2020), kojom se zabranjuje dvadesetčetvoročasovno radno vreme restorana brze hrane u stambenim zgradama, rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Prema ovoj Odluci koja je doneta prošle nedelje na sednici Skupštine grada, restorani brze hrane u stambenim zgradama mogu da rade isto kao kafići i restorani - radnim danima do ponoći, a vikendom do 1 sat posle ponoći.

Kako je precizirao Vesić, do 31. oktobra ovi objekti mogu da rade radnim danima do 1 sat, jer je to mera koju je doneo Grad da bi se pomoglo ugostiteljima.

- Više nije moguće da restorani brze hrane rade čitavu noć. To je doneto zato što su se građani žalili i opravdano govorili da nemaju miran san, a gradska vlast želi da uvede red. Kao što smo uveli red kada je reč o parkiranju, tako ćemo uvesti red po pitanju buke, rešićemo problem pare i mirisa, i svaki put ćemo zaštiti građane kada su u pravu. Nije bilo normalno da se građani skupljaju u zgradama u tri ili četiri ujutru, galame i konzumiraju hranu. Toga nema nigde na svetu - istakao je Vesić.

Izvor: Vebsajt Blic, 06.10.2020.
Izvod iz vesti, Naslov: Redakcija