Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

NARODNA SKUPŠTINA RS: 8. OKTOBRA 2015. GODINE ODRżANA SEDNICA ODBORA ZA POLJOPRIVREDU, šUMARSTVO I VODOPRIVREDU - RAZMOTRENE INFORMACIJE O RADU MINISTARSTVA POLJOPRIVREDE I ZAšTITE żIVOTNE SREDINE ZA PERIOD OKTOBAR-DECEMBAR 2014. GODINE I PROBLEMI U POLJOPRIVREDNOJ PROIZVODNJI NA TERITORIJI JABLANIčKOG OKRUGA


32. sednica Odbora za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu održana je 8. oktobra 2015. godine u zgradi Skupštine grada Leskovca.

Predsednik Odbora, Marijan Rističević, izjavio je da država još nije isplatila sve predviđene subvencije poljoprivrednim gazdinstvima.

"Tu je bilo planirano dve milijarde 720 miliona dinara što je realno prenisko, jer je 1.660.000 hektara koji su prijavljeni iziskivalo negde oko 10 milijardi dinara. Verujem da ćemo kod predsednika Vlade Republike Srbije, uspeti da izdejstvujemo dopunska sredstva i isplatimo poljoprivredne proizvođače", rekao je Rističević.

On je naveo da je kašnjenja bilo i ranije, kao i da je ovim problemom pogođeno 212.000 gazdinstava.

Na sednici Odbora članovi su razmatrali informacije o radu Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine za period oktobar-decembar 2014. godine, a razgovarano je i o problemima u poljoprivrednoj proizvodnji na teritoriji Jablaničkog okruga.

Sednici su prisustvovali i poljoprivredni proizvođači koji su se najviše zanimali da li država može da ograniči uvoz nekih poljoprivrednih proizvoda.

Član 32. Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju dozvoljava određene prelevmane na poljoprivredne proizvode ukoliko je ugrožena poljoprivredna proizvodnja zemlje koja je potpisala SSP, obajsnio je Rističević.

Izvor: Vebsajt Tanjug, 08.10.2015.
Izvod iz vesti, Naslov, Obležavanje: Redakcija