Zastava Bosne i Hercegovine

ODLUKA O RADNOM VREMENU UGOSTITELJSKIH OBJEKATA NA TERITORIJI GRADA BEOGRADA: Muzika ne sme da se emituje u baštama ugostiteljskih objekata radnim danima posle 22 sata, a petkom i subotom posle 23 sata. Izuzetak su Skadarlija, Ada Ciganlija i priobalje


Odluka o radnom vremenu ugostiteljskih objekata na teritoriji grada Beograda ("Sl. list grada Beograda", br. 86/2014 - prečišćen tekst, 86/2016, 19/2017, 118/2018, 101/2019, 106/2020 i 71/2021), Skupštine Grada Beograda, na osnovu koje muzika ne sme da se emituje u baštama ugostiteljskih objekata radnim danima posle 22 sata, a petkom i subotom posle 23 sata - stupa na snagu 7. septembra.

Kako su najavile gradske vlasti, na ovaj način će se uvesti red u ovu oblast, jer je poslednjih meseci bilo puno pritužbi građana na određene ugostitelje koji emituju muziku po čitavu noć, čime "maltretiraju ljude i uopšte ne vode računa o tome da ljudi treba da žive normalno".

O tome svedoči i snimak od prethodnog vikenda, kada se u gluvo doba čula glasna muzika. Na terasi stana komšije koji gleda na jedan novobeogradski lokal izmereno je 65 decibela u pola tri ujutro, a dozvoljeni nivo buke je do 30 db.

Ova odluka se ne odnosi na tri zone u gradu: na Skadarliju gde je dozvoljena samo akustična muzika, zatim na Adu Ciganliju i priobalje.

U svim drugim delovima grada muzika ne sme da se čuje u baštama ugostiteljskih objekata radnim danima posle 22 sata, a petkom i subotom posle 23 sata.

Najavljeno je i da će komunalni milicionari moći da mere buku na licu mesta, da zatvaraju lokale, kao i da oduzimaju sredstvo sa kojeg se emituje muzika.

Sekretarijat za zaštitu životne sredine uradio je različite modele zaštite od buke zajedno sa fakultetima Beogradskog univerziteta. Od 7. septembra su i kontrole rigoroznije.

Izvor: Vebsajt Novosti, 07.09.2021.
Naslov: Redakcija