Zastava Bosne i Hercegovine

UREDBA O PONUDI ZAMENSKOG PUTOVANJA ZA TURISTIČKO PUTOVANJE KOJE JE OTKAZANO ILI NIJE REALIZOVANO USLED BOLESTI COVID-19 IZAZVANE VIRUSOM SARS-COV-2: Zamensko putovanje može se iskoristiti do 31. decembra 2022. godine, u suprotnom agencije u obavezi da vrate novac


Potpredsednik Asocijacije turističkih agencija Srbije Milan Lainović objasnio je da svaki građanin koji je dobio zamenski vaučer, može da ga iskoristi do 1. januara 2023.

Lainović ističe da svaka registrovana agencija mora da putniku da zamenski vaučer.

- Mi imamo podatak da je otprilike samo 20 odsto ljudi nije iskoristilo zamenske vaučere. Svaka registrovana agencija mora da da putniku zamenski vaučer. Svi su dobili zamenske vaučere, ali nisu ih svi iskoristili. Ono što je takođe bitno da smo mi kao turistička agencija omogućili da zamene svoje putovanje, da daju komšiji, prijatelju i da izaberu koje putovanje žele. Ove spekulacije nisu tačne. Pozivam i apelujem na ljude da iskoriste svoje vaučere, ova sezona će biti produžena. Svi zamenski vaučeri mogu da se iskoriste do 1. januara. Agencije su dužne da isplate novac svim putnicima koji ne budu hteli da putuju - rekao je Lainović.

Kompanija Paragraf Lex ne preuzima odgovornost za tačnost i istinitost informacija prenetih iz spoljnih sadržaja odnosno drugih izvora, kao i za štetu koja eventualno iz toga, proistekne. Sve informacije objavljene u sekciji "Vesti" su namenjene u svrhu opšteg informisanja.

Izvor: Vebsajt Kurir, 03.08.2022.
Naslov: Redakcija