Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

NASTAVLJENI RAZGOVORI U VEZI SA POVEĆANJEM MINIMALNE CENE RADA


Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Zoran Đorđević razgovarao je sa predsednikom Unije poslodavaca Srbije Milošem Nenezićem kako bi čuo stavove i predloge poslodavaca u vezi sa povećanjem minimalne cene rada.

Đorđević je istakao da je današnji sastanak bio veoma konstruktivan, s obzirom na to da su iz Unije poslodavaca pristigli raznovrsni predlozi kada je reč o povećanju minimalne cene rada.

U narednom periodu održaću sastanak i sa predstavnicima sindikata kako bih čuo njihov stav, najavio je ministar.

On je podsetio na to da je samo u poslednje dve godine minimalna cena rada kumulativno povećana za 18,6 odsto, pri čemu je namera države da se sa značajnijim povećanjem nastavi i ubuduće.

Izuzetno nam je važno da na tržištu imamo zadovoljne radnike, koji će samim tim biti dodatno motivisani za rad. Sa druge strane, ne smemo izgubiti iz vida ni položaj poslodavaca kojima treba omogućiti određene stimulanse. Na taj način dolazimo do sveukupnog poboljšanja poslovnog okruženja na zdravim osnovama, naglasio je Đorđević.

On je naglasio da će Vlada uspeti da omogući bolje uslove i životni standard građanima, navodi se u saopštenju Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Izvor: Vebsajt Vlade Republike Srbije, 08.08.2019.