Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

U PRIPREMI ZAKON O OSNOVNIM PRAVIMA BORACA, VOJNIH INVALIDA, CIVILNIH INVALIDA RATA I ČLANOVA NJIHOVIH PORODICA


Predlog zakona o osnovnim pravima boraca, vojnih invalida, civilnih invalida rata i članova njihovih porodica trebalo bi da Narodnoj skupštini Republike Srbije bude dostavljen do kraja ove godine, najavio je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Zoran Đorđević.

"Prava boraca, predviđena novim zakonom, ne smeju biti manja nego do sada, već je potrebno obezbediti uslove i za ostvarivanje njihovih većih prava", rekao je Đorđević.

On je na prvom sastanku Radne grupe za izradu Nacrta zakona o osnovnim pravima boraca, vojnih invalida, civilnih invalida rata i članova njihovih porodica istakao da je pitanje odnosa prema ljudima na koje će se odnositi ti propisi pitanje odnosa u jednom društvu.

Radnu grupu je formiralo Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja na inicijativu predsednika Srbije.

Đorđević je istakao da radna grupa mora biti efikasna i da će njegovo ministarstvo posvećeno raditi kako bi se rešili problemi u oblastima odnosa prava i obaveza države prema borcima, vojnim invalidima, civilnim invalidima rata i članovima njihovih porodica.

Predsednik radne grupe biće državni sekretar u ministarstvu Negovan Stanković, koji će zajedno sa savetnikom ministra za boračka pitanja Sašom Dujovićem koordinirati aktivnostima na izradi novog zakona.

Izvor: Vebsajt N1, 08.08.20018.
Naslov: Redakcija