Zastava Bosne i Hercegovine

NACRT ZAKONA O SOCIJALNOJ KARTI: Usvajanje Zakona očekuje se na jesen 2019. godine


Predlog zakona o socijalnoj karti naći će se na dnevnom redu Narodne skupštine Republike Srbije na jesen, rekao je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Zoran Đorđević.

On je tim povodom rekao ideja o uvođenju socijalnih karata stara 30 godina i da bi usvajanje zakona bio veliki iskorak za našu zemlju.

Ministar je najavio i osnivanje radne grupe koja će raditi na izmenama Zakona o socijalnoj zaštiti, a problem vidi u tome što su ustanove za socijalni rad vidljive samo onda kada dođe do nekog problema.

"Država ima novca i ovaj sektor mora da se unapredi i zato smo poslali inspekciju socijalne zaštite koja je imala zadatak da obiđe sve centre za socijalni rad bez ograničenja naprave izveštaj i kako bi se postavili neki prioriteti", rekao je Đorđević.

U domu Gerontološkog centra u Zemunu je održan konsultativni sastanak nakon izrade izveštaja o usvojenim primedbama i predlozima institucija na Nacrt zakona o izmenama i dopunama zakona o socijalnoj zaštiti, na kom je prisutnima prezentovan izveštaj o usvojenim primedbama.

Sastanku su prisustvovali stručna lica socijalne zaštite iz cele Srbije, predstavnici udruženja i predstavnici Ministarstva

Izvor: Vebsajt RTV, 04.07.2019.
Naslov: Redakcija