Zastava Bosne i Hercegovine

NACRT ZAKONA O PRETVARANJU PRAVA KORIŠĆENJA U PRAVO SVOJINE NA GRAĐEVINSKOM ZEMLJIŠTU UZ NAKNADU: INVESTITORI VIšE NEćE IMATI PRAVO KORIšćENJA ZEMLJIšTA, VEć MOGU DA BIRAJU IZMEđU PRAVA NA ZAKUP ILI PRAVA SVOJINE


Nacrt zakona o pretvaranju prava korišćenja u pravo svojine na građevinskom zemljištu uz naknadu uskoro će se naći pred poslanicima u Narodnoj skupštini Republike Srbije, izjavila je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Zorana Mihajlović.

Kako je navela, ovo je jedan od retkih propisa na koji Evropka komisija nije imala nikakvih zamerki.

 "Evropska komisija nije imala nijednu primedbu na taj zakon. Saglasni su, kao i ostala ministarstva. Zakon je već u proceduri na sednici Vlade, a biće i pred poslanicima Skupštine Srbije na nekom od narednih zasedanja", precizirala je Mihajlović.

Ona je podsetila da je verzija zakona o pretvaranju prava korišćenja u pravo svojine na građevinskom zemljištu uz naknadu, koja je prošla javnu raspravu i sada čeka sednicu vlade, predvidela da investitori više neće imati pravo korišćenja zemljišta, već mogu da biraju između prava na zakup ili prava svojine.

Ministarka je dodala da je i Nacrt zakona o izmenama i dopunama zakona o državnom premeru i katastru takođe prošao javnu raspravu.

Izvor: Vebsajt Tanjug, 08.07.2015.