Zastava Bosne i Hercegovine

NAREDBA O IZMENI NAREDBE O PREDAJI NEREGISTROVANOG ORUŽJA I MUNICIJE: Rok za predaju nelegalnog oružja Produžen do 30. juna 2023. godine


Vlada Republike Srbije produžila je rok za predaju nelegalnog oružja i municije do 30. juna, vidi se iz Naredbe o izmeni Naredbe o predaji neregistrovanog oružja i municije ("Sl. glasnik RS", br. 46/2023)

Vlasnici oružja iz kategorije A, B i C koji nemaju ispravu izdatu od nadležnog organa mogu do 30. juna u vremenskom periodu od 7- 19 časova, predati oružje i municiju nadležnom organu, bez naknade, u vlasništvo Srbije. Rok za predaju nelegalnog oružja počeo je 8. maja.

Za vlasnike oružja koji predaju oružje u skladu sa naredbom ne sprovodi se postupak u vezi sa dokazivanjem porekla oružja, niti postupak utvrđivanja odgovornosti za neovlašćeno držanje i nošenje oružja.

Akcija predaje oružja krenula je nakon dva masovna ubistva koja su se dogodila u Srbiji početkom maja, u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” i u selima u okolini Mladenovca i Smedereva.

Predsednik Srbije najavio je tada pooštravanje većine zakona i propisa koji se tiču nabavljanja, držanja, nošenja i rukovanja oružjem.

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da je do sada predato 62.801 komad oružja, više od 2,8 miliona komada municije i 22.119 komada minsko-eksplozivnih sredstava.

Kompanija Paragraf Lex ne preuzima odgovornost za tačnost i istinitost informacija prenetih iz spoljnih sadržaja odnosno drugih izvora, kao i za štetu koja eventualno iz toga, proistekne. Sve informacije objavljene u sekciji "Vesti" su namenjene u svrhu opšteg informisanja.


Izvor: Izvor: Vebsajt Nova ekonomija, 08.06.2023.
Naslov: Redakcija