Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

UREDBA O DOPUNI UREDBE O DODATKU NA OSNOVNU PLATU ZAPOSLENIH U ZDRAVSTVENIM USTANOVAMA I ODREĐENIH ZAPOSLENIH KOJI OBAVLJAJU POSLOVE U OBLASTI ZDRAVLJA, ODNOSNO ZAŠTITE ZDRAVLJA STANOVNIŠTVA REPUBLIKE SRBIJE, ODNOSNO LEČENJA I SPREČAVANJA ŠIRENJA EPIDEMIJE BOLESTI COVID-19 IZAZVANE VIRUSOM SARS-COV-2: Dodatak od 10 odsto dobijaju i negovateljice i radnici u Zavodu za sport


Vlada Republike Srbije donela je Uredbu o dopuni Uredbe o dodatku na osnovnu platu zaposlenih u zdravstvenim ustanovama i određenih zaposlenih koji obavljaju poslove u oblasti zdravlja, odnosno zaštite zdravlja stanovništva Republike Srbije, odnosno lečenja i sprečavanja širenja epidemije bolesti COVID-19 izazvane virusom SARS-CoV-2 ("Sl. glasnik RS", br. 81/2020), po kojoj će negovateljicama u ustanovama socijalne zaštite i zdravstvenim radnicima u Zavodu za sport i medicinu sporta junska zarada biti uvećana za 10 odsto.

Ova izmena je urađena na predlog predsednika Republike koji je smatrao da je ova kategorija zaposlenih ostala zapostavljena prvobitnom Uredbom o dodatku na osnovnu platu zaposlenih u zdravstvenim ustanovama i određenih zaposlenih koji obavljaju poslove u oblasti zdravlja, odnosno zaštite zdravlja stanovništva Republike Srbije, odnosno lečenja i sprečavanja širenja epidemije bolesti COVID-19 izazvane virusom SARS-CoV-2 ("Sl. glasnik RS", br. 48/2020) od 1. aprila ove godine, kada su uvećanje zarade dobili zdravstveni radnici kao nagradu za nemerljiv doprinos u borbi protiv korona virusa.

Da bi se ta greška ispravila, Vlada je na sednici od 4. juna donela dopunu Uredbe, kojom je sada definisano da i negovateljice u ustanovama socijalne zaštite, ali i radnici u Zavodu za sport treba da uđu u kategoriju kojoj treba da se isplati dodatak na zaradu u iznosu od 10 odsto.

Izvor: Vebsajt Blic, Slađana Vukašinović, 05.06.2020.
Naslov: Redakcija