Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

PROGRAM RAZVOJA EUPRAVE 2020–2022. GODINE: Predviđeno 300 novih elektronskih usluga i servisa za građane i privredu koji će se razvijati u naredne dve godine


Vlada Republike Srbije usvojila je Program razvoja elektronske uprave 2020–2022. i Akcioni plan za njegovo sprovođenje, koji trasira put daljeg razvoja elektronske uprave u Srbiji, što je jedan od ciljeva reforme javne uprave i prioriteta Vlade.

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić izrazio je ovim povodom uverenje da će Program razvoja eUprave u Srbiji dati vetar u leđa daljoj digitalizaciji javne uprave, odnosno, da će naša zemlja još brže, efikasnije i jednostavnije usluživati svoje građane onako kako i zahtevaju moderna vremena u kojima živimo.

On je ocenio da će realizacijom ovog programa Srbija ostvariti još veći skok na polju digitalizacije, što će potvrditi njeno regionalno liderstvo u razvoju eUprave.

Programom je predviđeno čak 300 novih elektronskih usluga i servisa za građane i privredu koji će se razvijati u naredne dve godine, što samo govori o tome da smo se, kreirajući Program, vodili isključivom željom da građanin bude najvažnija osoba u procesu rada, a ne administracija, objasnio je ministar.

Program razvoja eUprave 2020 - 2022. pripremili su Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu i drugi državni organi, a izradu je podržala Evropska unija u okviru projekta "Podrška reformi javne uprave u okviru Sektorskog reformskog ugovora za sektor reforme javne uprave", Fond za dobru upravu Vlade Ujedinjenog Kraljevstva, UNDP i NALED.

Izvor: Vebsajt Vlade, 04.06.2020.
Naslov: Redakcija