Zastava Bosne i Hercegovine

VLADA RS: Donete uredbe o pribavljanju i ustupanju podataka o činjenicama o kojima se vodi službena evidencija, o privremeno rezervisanim i privremeno izdvojenim delovima vazdušnog prostora, o dopuni Uredbe o kategorizaciji železničkih pruga, usvojen Akcioni plan za primenu Strategije za socijalno uključivanje Roma i Romkinja u RS za period od 2017. do 2018. godine


Vlada Republike Srbije usvojila je na sednici održanoj 7. juna 2017. godine Akcioni plan za primenu Strategije za socijalno uključivanje Roma i Romkinja u Republici Srbiji za period od 2017. do 2018. godine, čime će se stvoriti uslovi za pun pristup ostvarivanju ljudskih prava pripadnika te zajednice.

Akcioni plan, kojim je definisano pet prioritetnih oblasti: obrazovanje, stanovanje, zapošljavanje, zdravlje i socijalna zaštita, finansira se iz budžeta Republike, donatorskih sredstava i sredstava u okviru Akcionog plana za Poglavlje 23.

Državni sekretar Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nenad Ivanišević, koji je i predsednik Saveta za unapređenje položaja Roma i sprovođenje Dekade uključivanje Roma, rekao je da je Vlada usvajanjem ovog Akcionog plana pokazala posvećenost unapređenju položaja Roma u našoj zemlji.

On je naveo da će Akcioni plan intenzivirati rad institucija na nacionalnom i lokalnom nivou kako bi se suzbila diskriminacija prema ovoj nacionalnoj manjini i da bi Romi bili aktivnije uključeni u srpsko društvo.

Na istoj sednici donete su i:

Izvor: Vebsajt Vlade, 08.06.2017.
Naslov: Redakcija