Zastava Bosne i Hercegovine

KONFERENCIJA USPOSTAVLJANJE MEHANIZMA ZA SPROVOđENJE UREDBE O MEHANIZMU MONITORINGA - MMR 9. JUNA 2015. GODINE: MMR TVINING PROJEKAT TRAJE DVE GODINE I FINANSIRA SE IZ FONDOVA EU I BUDżETA REPUBLIKE SRBIJE U UKUPNOJ VREDNOSTI OD 1,2 MILIONA EVRA


Državni sekretar Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine Vlade Republike Srbije, Stana Božović, otvoriće konferenciju povodom početka projekta "Uspostavljanje mehanizma za sprovođenje Uredbe o mehanizmu monitoringa - MMR" u utorak, 9. juna 2015. godine, u 11.30 časova, Privredna komora Srbije, Terazije 23.

Ovaj projekat se realizuje kao tvining projekat Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine Vlade Srbije i Ministarstva za pitanja životne sredine Republike Francuske.

MMR tvining projekat traje dve godine i finansira se iz fondova EU i budžeta Republike Srbije u ukupnoj vrednosti od 1,2 miliona evra.

Opšti cilj projekta jeste pružanje podrške Ministarstvu poljoprivrede i zaštite životne sredine u procesu usaglašavanja sa evropskim zakonodavstvom u oblasti klimatskih promena.

To se konkretno odnosi na uspostavljanje odgovarajućeg zakonodavnog i institucionalog okvira za sistematsko, kontinuirano i transparentno prikupljanje i razmenu informacija i podataka od značaja za klimatske promene i njihovo pravovremeno izveštavanje u skladu sa međunarodnim zahtevima.

S druge strane, projekat će omogućiti efikasnije planiranje u okviru politika od značaja za klimatske promene. Razmena stručnog znanja kroz više od 500 ekspertskih misija doprineće jačanju institucionalnog i zakonodavnog okvira, ali i kapaciteta korisničkih institucija uključenih u sprovođenje Uredbe o mehanizmu monitoringa.

Izvor: Press služba Vlade Srbije, 08.06.2015.