Zastava Bosne i Hercegovine

SKUPšTINA GRADA BEOGRADA USVOJILA IZMENE ODLUKE O LOKALNIM KOMUNALNIM TAKSAMA: SMANJENE TAKSE ZA LETNJE BAšTE U BEOGRADU ZA 50% I PARKING MESTA ISPRED HOTELA ZA 70% ZA POTREBE HOTELA


Skupština grada Beograda usvojila je 8. juna 2015. godine izmene Odluke o lokalnim komunalnim taksama koje predviđaju smanjenje takse za 50% za letnje bašte u ugostiteljskim objektima, kao i smanjenje takse za 70% za parking mesto ispred hotela za potrebe hotela.

Na zelenim površinama gde već postoje letnje bašte, koje nisu u sistemu, ubuduće će biti, pa će se sredstva dobijena na taj način takođe slivati u gradski budžet, objasnio je predsednik Skupštine Beograda, Nikola Nikodijević. Zauzeće javne zelene površine po osnovu postavljanja bašte ne može preći 20 odsto te površine.

Na sednici je doneta i Odluka o povećanju broja zamenika zaštitnika građana sa tri na četiri.

Konstatovana je i ostavka zamenika gradskog pravobranioca Gorana Kresovića, a na tu funkciju je izabrana pravnica Tatjana Grujić.

Naredna sednica Skupštine grada Beograda biće održana do 25. juna 2015. godine, kada će se na dnevnom redu naći rebalans budžeta za 2015. godinu.

Izvor: Vebsajt Beoinfo, 08.06.2015.