Zastava Bosne i Hercegovine

ZAKON O POREZIMA NA IMOVINU: Rok za uplatu druge rate poreza 15. maj 2023. godine. Plaćanje bez provizije moguće je Dina karticom na šalterima Uprave za trezor


Druga rata poreza na imovinu fizičkih lica za 2023. godinu dospeva na naplatu 15. maja, saopštava Narodna banka Srbije, dodajući da je samo Dina karticom moguće bez provizije izmiriti ovu obavezu na šalterima Uprave za trezor Ministarstva finansija.

Dina karticom, takođe bez provizije, moguće je platiti porez na dohodak građana, porez na promet motornih vozila, porez na dohodak građana na prihod od poljoprivrede i šumarstva i doprinose za obavezno socijalno osiguranje poljoprivrednika, na šalterima Uprave.

Na šalterima Uprave za trezor Dina karticom mogu se, uz niske provizije, izmiriti i sve druge obaveze po osnovu javnih prihoda i obaveza prema korisnicima javnih sredstava - onima koji imaju podračune u Upravi za trezor i onima koji imaju račune u poslovnim bankama (mogu se platiti računi za struju, računi preduzeća JKP “Infostan tehnologije”, JKP “Informatika” Novi Sad, Telekom a.d. i sl.).

Porez na imovinu fizičkih lica možete platiti i jednostavnim skeniranjem NBS IPS QR kôda na rešenjima na kojima je pripremljen ovaj kôd, korišćenjem mobilne aplikacije banke u kojoj imate račun.


Izvor: Vebsajt NBS, 05.05.2023.
Naslov: Redakcija