Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

JAVNI POZIV ZA UČEŠĆE U PROGRAMU PODRŠKE KONKURENTNOSTI, PRODUKTIVNOSTI I INTERNACIONALIZACIJI MMSPP U 2018. GODINI: Mikro, malim, srednjim preduzećima i preduzetnicima na raspolaganju 140 miliona dinara


Razvojna agencija Srbije (RAS) raspisala je Program podrške konkurentnosti, produktivnosti i internacionalizaciji, ukupne vrednosti 140 miliona dinara, koji će biti na raspolaganju mikro, malim i srednjim preduzećima i preduzetnicima do utroška sredstava.

Preduzetnici mogu da računaju na 50 odsto sufinansiranja projekta, odnosno maksimalno do dva miliona dinara podrške.

Ideja programa je razvoj privrednih subjekata i povećanje njihove konkurentnosti u cilju povećanja izvoza i osnaživanja sektora mikro, malih, srednjih preduzeća i preduzetnika.

Program je namenjen preduzetnicima koji se bave proizvodnjom ili preradom, a sufinansiraće se projekti koji se odnose na:

  • uređenje poslovanja u skladu sa zahtevima međunarodnih standarda;
  • usaglašavanje proizvoda sa zahtevima tehničkih propisa;
  • razvoj tehnoloških procesa, proizvoda ili usluga;
  • individualni nastup na međunarodnom sajmu u inostranstvu.

Prijave na projekat se podnose lično ili preporučenom poštom u Akreditovanim regionalnim razvojnim agencijama (ARRA) sa naznakom: "Prijava na Javni poziv za učešće po Programu podrške konkurentnosti, produktivnosti i internacionalizaciji MMSPP U 2018. godini". Spisak ARRA sa kontaktima.

Potrebna dokumentacija za prijavu nalazi se na sajtu RAS, a za sve dodatne informacije zainteresovani se mogu javiti na mail: konkurentnost2018@ras.gov.rs.

Izvor: Vebsajt Razvojna agencija Srbije, 27.04.2018.
Naslov: Redakcija