Zastava Bosne i Hercegovine

DOZVOLE ZA KRETANJE U VREME POLICIJSKOG ČASA MOGU SE DOBITI ELEKTRONSKIM PUTEM: Reč o dozvolama za kretanje privrednika, poljoprivrednika i građana koji brinu o drugima


Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić potvrdila je da se dozvole za kretanje u vreme policijskog časa od 8. aprila 2020. godine mogu dobiti elektronskim putem.

Brnabić je navela da je reč o dozvolama za kretanje privrednika, poljoprivrednika i građana koji brinu o drugima.

Ona je naglasila da će taj proces sada biti mnogo efikasniji, izrazivši uverenje da ćemo imati sistem u kome će se pomenute kategorije građana elektronski prijavljivati za dozvolu, koja će, takođe, elektronski biti odobrena.

Prema njenim rečima, taj sistem je Vlada Republike Srbije uradila u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i Kancelarijom za informacione tehnologije i elektronsku upravu.

Brnabić je izrazila zahvalnost Zaštitniku građana i njegovom timu, koji su ukazali na to da su dozvole potrebne i građanima koji brinu o nekom, ali i na svim ostalim sugestijama koje se tiču problema sa kojima se suočavaju građani tokom vanrednog stanja.

Predsednica Vlade je ukazala na to da se u vreme vanrednog stanja javljaju mnogi problemi, ali da se sve institucije trude da izađu u susret građanima.

Izvor: Vebsajt Vlade, 08.04.2020.
Izvod iz vesti, Naslov: Redakcija