Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

ODRŽANA 40. SEDNICA SKUPŠTINE AP VOJVODINE: USVOJENA ODLUKA O POLAGANJU PRIJEMNOG ISPITA ZA UPIS NA VISOKOšKOLSKU USTANOVU NA JEZICIMA NACIONALNIH MANJINA


Skupština APV održala je 40. po redu sednicu na kojoj je većinom glasova usvojena odluka o polaganju prijemnog ispita za upis na visokoškolsku ustanovu na jezicima nacionalnih manjina, odnosno nacionalnih zajednica.

U obrazloženju je navedeno da je tom odlukom propisana dužnost visokoškolskih ustanova u pokrajini da kandidatima omogući polaganje prijemnog ispita na jeziku nacionalne manjine, pod uslovom da je to jedan od jezika na kojem se, na teritoriji Vojvodine, izvodi redovna srednjoškolska nastava.

Pokrajinska Skupština je na 40. sednici u ovom sazivu, u okviru dnevnog reda od 17 tačaka, usvojila i program unapređenja socijalne zaštite u pokrajini, odluku o imenovanju članova Pokrajinskog saveta za bezbednost, kao i odluku o osnivanju Istraživačko-razvojnog instituta za informacione tehnologije biosistema - "Biosens".

Usvojene su i pokrajinske skupštinske odluke o donošenju prostornih planova nekoliko područja posebne namene u AP Vojvodini.

Na inicijativu Ženske parlamentarne mreže pokrajinske Skupštine i na poziv predsednika Skupštine Vojvodine Ištvana Pastora, poslanici su za vreme sednice ispred velike skupštinske sale mogli svojim potpisima da daju podršku Ženskoj platofrmi za razvoj Srbije.

Izvor: Tanjug, 8.4.2015.