Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

VLADA APV: Utvrđeni predlozi tri pokrajinske skupštinske odluke o izradi prostornih planova područja posebne namene, sa elementima detaljne regulacije


Pokrajinska vlada je na sednici održanoj 07. februara 2018. godine, kojom je predsedavao Igor Mirović, utvrdila predloge tri pokrajinske skupštinske odluke o izradi prostornih planova područja posebne namene, sa elementima detaljne regulacije.

Prostorni plan infrastrukturnog koridora distributivnog gasovoda Rivica - Jazak – "Letenka", obuhvatiće više katastarskih opština u opštinama Beočin, Irig i Gradu Sremska Mitrovica. Njegova izgradnja će doprineti prostornoj i energetskoj integraciji opštine Irig u energetski sistem Republike Srbije, redovnom i bezbednom snabdevanju gasom potrošača, kao i snabdevanju turističkog lokaliteta "Letenka", čime se u energetskom smislu podiže standard funkcionisanja ovog turističkog lokaliteta.

Drugi prostorni plan odnosi se na izgradnju infrastrukturnog koridora transportnog gasovoda Futog –Beočin. Izgradnja ovog gasovoda obezbediće stabilno snabdevanje gasom potrošača na području Petrovaradina, Sremske Kamenice, Sremskih Karlovaca i naselja u opštini Beočin.

Predložena je i izrada prostornog plana područja za prikupljanje, odvođenje i prečišćavanje otpadnih voda u slivu reke Save u regionu Srema, kojim će u potpunosti biti obuhvaćene lokalne samouprave Ruma, Pećinci, Sremska Mitrovica, Šid i Irig. Cilj je zaštita sliva reke Save, zaštita izvorišta za vodosnabdevanje, kao i zaštita životne sredine.

Pokrajinska vlada je dala saglasnost na godišnje programe rada Zavoda za urbanizam Vojvodine, Pokrajinskog zavoda za socijalnu zaštitu, Centra za porodični smeštaj i usvojenje Novi Sad, Pedagoškog zavoda Vojvodine, Muzeja Vojvodine i Galerije likovne umetnosti poklon-zbirke Rajka Mamuzića.

Izvor: Vebsajt Vlade APV, 07.02.2018.
Naslov: Redakcija