Zastava Bosne i Hercegovine

U PRIPREMI PROJEKAT ENOTAR: Informacioni sistem za arhiviranje javnobeležničke dokumentacije u prvoj fazi obuhvatiće digitalizaciju i centralizaciju javnobeležničke građe, dok će u narednim fazama omogućiti i korišćenje arhiviranih dokumenata za potrebe pravosudnih organa, državnih organa, privrede i građana


Vršilac dužnosti direktora Pošte Srbije Zoran Đorđević predstavio je na Kopaoniku projekat eNotar na čijem razvoju radi Pošta Srbije.

Kako se navodi u saopštenju, delegacija Pošte Srbije učestvovala je na petom godišnjem Savetovanju javnih beležnika na Kopaoniku, koje se održava u cilju razmene iskustava i analize i rešavanja spornih pitanja koja se javljaju u javnobeležničkoj praksi.

Đorđević je istakao da će eNotar kao informacioni sistem za arhiviranje javnobeležničke dokumentacije u prvoj fazi obuhvatiti digitalizaciju i centralizaciju javnobeležničke građe, dok će u narednim fazama omogućiti i korišćenje arhiviranih dokumenata za potrebe pravosudnih organa, državnih organa, privrede i građana, navodi se u saopštenju.

On je naglasio da se rad Pošte Srbije intenzivno unapređuje na svim poljima, kao i da ovo preduzeće inovativno ide napred sa željom da iskoristi sve što digitalizacija pruža.

O razvoju i realizaciji eNotara u ime Pošte Srbije govorila je i direktorka Funkcije informacionih tehnologija, elektronskih komunikacija i razvoja Pošte Srbije Milica Spasić.

Ovaj značajan projekat sprovodi se u saradnji sa Ministarstvom pravde i Javnobeležničkom komorom Srbije, saopštila je Pošta Srbije.

Izvor: Vebsajt RTV, 4.12.2021.
Naslov: Redakcija