Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

USTAVNI SUDA SRBIJE SE NIJE OGLASIO O INICIJATIVAMA ZA OCENU USTAVNOSTI ZAKONA O JAVNOM BELEŽNIŠTVU, ZAKONA O PROMETU NEPOKRETNOSTI I ZAKONA O VANPARNIČNOM POSTUPKU


Ivan Milošević, portparol Advokatske komore Srbije je dao niz zamerki  na račun Ustavnog suda Srbije koji se nije oglasio o inicijativama za ocenu ustavnosti Zakona o javnom beležništvu, Zakona o prometu nepokretnosti i Zakona o vanparničnom postupku koje su podnete pre dva meseca.

Upravo zbog toga, u petak u podne ispred Ustavnog suda, okupila se grupa od tridesetak advokata kako bi protestovali što se USS ne oglašava o njihovoj inicijativi, a predstavnici Advokatske komore Beograda predali su Ustavnom sudu urgenciju za prekoredno rešavanje njihovih inicijativa.

Advokat Aleksandar Cvejić kaže za naš list da su se branioci samoinicijativno okupili ispred USS, kako bi ukazali da je brzina u ovom slučaju važna koliko i kvalitet odluke.

Protest advokata održan je i u Novom Sadu ispred Palate pravde, kao izraz podrške zahtevima koje je iznela Advokatska komora Srbije.

U Pančevu je kažnjen advokat M.N. sa 10.000 dinara zbog nedolaska na početak suđenja, u slučaju gde je bio određen za branioca po službenoj dužnosti.

- Verujemo da je sudska vlast nezavisna od izvršne vlasti, ali, izgleda, da sudska vlast radi u korist izvršne - ocenjuje Ivan Milošević.

Izvor: Novosti.rs