Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

JAČANJE KAPACITETA PREDUZETNIKA U VOĐENJU I PROŠIRENJU NJIHOVOG TIMA: Besplatna edukacija u Beogradu tokom novembra i decembra 2019. godine


Ukoliko ste preduzetnik koji počinje posao, ili imate svoj biznis već neko vreme, a potrebna vam je profesionalna pomoć u informisanju oko dobijanja sredstava, prilikom selekcije i regrutacije kao i uspešnog vođenja svog tima na najproduktivniji mogući način, onda je ovaj projekat za vas! Dobrodošli su i svi ostali zainteresovani!

Projekat je podržan od strane Američke ambasade, te su edukacije koje će izvoditi stručnjaci u ovim oblastima besplatne. Edukacije će pretežno voditi stručnjaci koji se preko deset godina bave određenom temom ili oni koji pored dugogodišnje privatne prakse, ove teme razvijaju i kroz svoju akademsku karijeru.

Glavni cilj je jačanje kapaciteta preduzetnika u proširenju njihovog tima, u zahtevnom procesu selekcije novih radnika, u razvoju i vođenju njihovog tima, tako da učesnici steknu veštine u pisanju poslovnog plana za dobijanje sredstava za nove zaposlene, pri selekciji i vođenju intervjua za posao, timskom razvoju, liderstvu, komunikacionim veštinama, a sve u cilju da njihov posao postane održiv i uspešan.

Samo jedan od deset preduzetnika uspeva da održi svoju kompaniju u prvih pet godina, a veštine u izboru, zadržavanju osoblja i liderstvu su ključne za opstanak. Osnova kompanije su radnici i njihov timski rad, kao i liderske veštine vođe. Zato veoma je važno prvih pet godina profesionalnu selekciju i dalji timski rad raditi na najbolji mogući način.

Obuke u Beogradu održaće se po sledećem rasporedu:

  • 13.11.2019. Biznis plan, Američki kutak, Makedonska 22, prvi sprat, od 14:15 do 17:15,
  • 13.11.2019. Biznis plan, od 19:30, Press centar kafe, Kneza Mihaila 6, 3 sprat,
  • 14.11. 2019. Liderstvo, Američki kutak, Makedonska 22, prvi sprat, od 14:15 do 17:15,
  • 5.12.2019. Timski rad, Američki kutak, Makedonska 22, prvi sprat, od 14:15 do 17:15,

1. Pisanje biznis plana sa ciljem dobijanja sredstava za proširenje broja zaposlenih ili opreme

Obuka je namenjena preduzećima koja posluju duže od 2 godine. Polaznici dobijaju objašnjenje biznis plana kao standarda sa kojim se mogu porediti tekući rezultati od početka posla pa sve do kraja njegovog veka poduhvata.

Program obuhvata:

• teorijsko objašnjavanje pojma biznis plana i svih njegovih delova

• vežbe koje uključuju praktičan primer izrade tabela za sve navedene delove iz teorije.

Napomena: poželjno je da polaznici ponesu svoj poslednji finansijski godišnji izveštaj (bilans).

2. Kako stvoriti timski duh

Trening za poboljšanje timskog rada podrazumeva da su polaznici obučeni kako da razumeju tim i grupu, kako da stvore efikasan tim, kako pravilno proceniti lične karakteristike pojedinih članova tima, višefunkcionalne timove, kako poboljšati ponašanje i interakciju članova tima.

3. Liderske veštine

Bez obzira da li je neko rukovodilac kompanije ili vođa projekta, svi dobri lideri zahtevaju niz mekih veština koje će im pomoći da pozitivno komuniciraju sa zaposlenima ili članovima tima. Efikasni lideri imaju sposobnost da dobro komuniciraju, motivišu svoj tim, upravljaju i delegiraju odgovornosti, slušaju povratne informacije i imaju fleksibilnost za rešavanje problema na radnom mestu. Dođite i naučite više o ovim veštinama od stručnjaka iz HR oblasti i psihologa.

Više informacija dostupno je na sledećem linku.

Izvor: Vebsajt Edukacije preduzetnici, 07.11.2019.
Naslov: Redakcija