Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

GLOBALNI INDEKS TRANSPARENTNOSTI U OBLASTI NEKRETNINA ZA 2018. GODINU: Srbija se nalazi među deset zemalja sveta koje su najviše napredovale na ovoj listi


Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Vlade Republike Srbije saopštilo je da se, prema najnovijem Globalnom indeksu transparentnosti u oblasti nekretnina za 2018. godinu, Srbija nalazi među deset zemalja sveta koje su najviše napredovale na ovoj listi.

Srbija je peta od deset država sveta koje su ostvarile najveći napredak u periodu od 2016. do 2018. godine, pri čemu je, uz Slovačku, jedina evropska zemlja u ovoj kategoriji.

Naša zemlja je prema ovom indeksu ostvarila skor od 3,11, što je stavlja na 47. mesto od ukupno 100 zemalja, odmah iza Slovenije i Hrvatske, koje su zauzele 44. i 46. mesto, a ispred Bugarske, koja je na 49. poziciji.

Od ukupno sedam oblasti koje indeks meri, Srbija je dobila najbolje ocene u oblasti “proces transakcije” i “regulatorni i pravni okvir”, gde ima ocenu 1,9, odnosno 2.

Među 100 zemalja koje se nalaze na listi koju izdaje jedna od vodećih svetskih kompanija u oblasti nekretnina “Jones Lang LaSalle”, najbolje rangirana zemlja sveta je Velika Britanija, sa skorom 1,24, navodi se u saopštenju.

Izvor: Press služba Vlade Republike Srbije, 7.11.2018
Naslov: Redakcija