Zastava Bosne i Hercegovine

U PRIPREMI NACRT ZAKONA O SOCIJALNOJ ZAŠTITI: Biće propisani bolji uslovi za život i rad za osobe sa invaliditetom


U planu je izrada novog Zakona o socijalnoj zaštiti koji će osobama sa invaliditetom obezbediti bolje uslove za život i rad, izjavio je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević.

"Prioritet Vlade Republike Srbije je da svim građanima, a posebno invaliditetom, obezbedi bolje uslove za život i rad, stvarajući jednake šanse za bolju budućnost", objasnio je Đorđević.

Đorđević je rekao i da će se ministarstvo zalagati za punu primenu Strategije za unapređenje položaja osoba sa invaliditetom koja je usvojena u prvom kvartalu tekuće godine, odnosno definisanih prioriteta, posebno u oblasti zapošljavanja, imajući u vidu da su osobe sa invaliditetom dokazale da često bolje i odgovornije rade svoj posao od osoba bez invaliditeta.

U saopštenju je navedeno da je ovo Ministarstvo, polazeći od činjenice da je prevencija najbolji način za sprečavanje rizika od nastanka stečenog invaliditeta, podržalo inicijativu Udruženja "Budimo bezbedni" da se promoviše odgovorno ponašanje u saobraćaju.

Izvor: Vebsajt 021, 05.09.2020.
Naslov: Redakcija