Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

MATURANTI ZARAŽENI KORONOM POLAGAĆE PRIJEMNI ISPIT ZA UPIS FAKULTETE U AVGUSTU 2020. GODINE


Maturantima koji su oboleli od COVID-19 biće omogućeno da polažu prijemni ispit za upis na fakultet u avgustu, izjavio je ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević.

Šarčević je istakao da je predložio da se studentima omogući još jedan ispitni rok u avgustu, ali da će konačna odluka biti doneta na sednici Konferencije univerziteta Srbije (KONUS).

On je objasnio da maturanti koji su zaraženi virusom korona neće izgubiti prvi rok za upis na fakultete i da će im biti omogućeno da polažu prijemni u avgustu.

Prema njegovim rečima, ukoliko se desi da se u broju bodova podudaraju sa decom koja su upisana na budžet, biće povećane kvote jer zbog bolesti 31 maturant nije mogao da izađe na prijemni, što nije veliki broj.

On je preneo da je razgovarao i sa rektorkom BU Ivankom Popović i da su zauzeli jedinstven stav da se studentima omogući dodatni ispitni rok, ali da će konačna odluka o tome biti doneta na sednici KONUS-a.

Šarčević je najavio da će imati sastanak i sa predstavnicima studenata iz studentskih domova kako bi se dogovorili oko tehničkih detalja za ostanak u domu.

Rešenje za studente koji nemaju gde tokom leta i za strane studente će se naći, podvukao je on i naglasio da domovi moraju da se spreme za rad na jesen.

Izvor: Vebsajt Vlade, 03.07.2020.
Naslov: Redakcija