Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

VLADA RS: Odobreno zapošljavanje 100 mladih lekara


Vlada Republike Srbije donela je 7. juna 2018. godine zaključke o davanju saglasnosti da Ministarstvo zdravlja zaposli sto diplomaca medicinskih fakulteta u zdravstvenim ustanovama u Srbiji, kao i o davanju finansijske pomoći Republici Srpskoj.

 Vlada je odobravanjem zapošljavanja mladih lekara podržala najuspešnije studente koji su svojim radom, znanjem i trudom postigli izuzetne naučne i akademske rezultate.

Ovim bi se budućim lekarima omogućilo usavršavanje u oblasti medicine u okviru državnog sistema zdravstvene zaštite.

Cilj Vlade Srbije je postizanje pozitivne selekcije kadrova u zdravstvenom sistemu i omogućavanje mladim lekarima da rade i usavršavaju se u svojoj zemlji, što bi trebalo da spreči odlazak mladih lekara iz Srbije.

Vlada Republike Srbije donela je Zaključak o davanju saglasnosti da se opštini Nevesinje u Republici Srpskoj i "Koordinaciji Srba" Mostar uputi jednokratna finansijska pomoć.

Vlada Srbije donela je odluku da uputi jednokratnu finansijsku pomoć od 2.500.000 evra za izgradnju magistralnog puta M20 Gacko – Foča, deonica Tjentište – Brod na Drini – Šćepan polje.

Takođe, doneta je odluka da se opštini Nevesinje uputi finansijska pomoć od 150.000 evra za rekonstrukciju Doma kulture u ovoj opštini.

Istim Zaključkom odlučeno je da "Koordinacija Srba" Mostar dobije finansijsku pomoć u iznosu od 125.000 evra za realizaciju projekata od interesa za srpsku zajednicu u Mostaru.

Izvor: Vebsajt Vlade, 07.06.2018.
Naslov: Redakcija