Zastava Bosne i Hercegovine

PRAVILNIK O NAČINU IZDAVANJA, VOĐENJA EVIDENCIJA, IZGLEDU I NAČINU POSTAVLJANJA NALEPNICE ZA LAKA ELEKTRIČNA VOZILA: Nakon 15. juna 2024. godine, u saobraćaju na putu mogu učestvovati samo laka električna vozila na kojima je postavljena nalepnica


Pravilnik o načinu izdavanja, vođenja evidencija, izgledu i načinu postavljanja nalepnice za laka električna vozila ("Sl. glasnik RS", br. 16/2024 - dalje: Pravilnik) stupa na snagu 9. marta, a svi koji poseduju laka električna vozila moći će da zatraže nalepnicu za registraciju koja će trajati do 15. juna ove godine.

Pravilnikom je predviđeno da nakon 15. juna u saobraćaju neće moći da učestvuju laka električna vozila na kojima nije postavljena nalepnica. Pravilnik sadrži detaljna uputstva, kao i izgled nalepnice.

U zahtevu za izdavanje nalepnice treba navesti lične podatke - ime i prezime, JMBG, datum rođenja, mesto rođenja, podatke o prebivalištu - mesto, poštanski broj, ulicu i kućni broj, telefon, e-mail, kao i podatke o lakom električnom vozilu - marka, trajna nominalna snaga elektromotora, najveća konstruktivna brzina i masa praznog vozila.

Uz zahtev se mora dostaviti i tehnička dokumentacija za lako električno vozilo, iz koje se može utvrditi marka vozila, trajna nominalna snaga elektromotora, najveća konstruktivna brzina i masa praznog vozila.

Prijem i obrada zahteva, izdavanje i postavljanje nalepnice vrši se na mestima koja su navedena na sajtu Agencije za bezbednost saobraćaja www.abs.gov.rs.

Kompanija Paragraf Lex ne preuzima odgovornost za tačnost i istinitost informacija prenetih iz spoljnih sadržaja odnosno drugih izvora, kao i za štetu koja eventualno iz toga, proistekne. Sve informacije objavljene u sekciji "Vesti" su namenjene u svrhu opšteg informisanja.


Izvor: Vebsajt Politika, 05.03.2024.
Naslov: Redakcija